Elmotorn på en elmoped

Elmopeder

Elmopeder i Moped klass I får ha elmotor med maximal motoreffekt av 4 kW. För elmoppar i Moped Klass II gäller en maximal motorstyrka av 1 kW. Motorerna på alla elmopeder är borstfira och kräver väldigt lite underhåll. Om elmopeden som du funderar på att köpa har en icke bortsfri motor ska du strunta i den.

Elmotorns placering på elmopeden

En elmotor på en elmoppe kan placeras på tre olika ställen:

  • I navet på det bakre hjulet - Det är oftast den bästa placeringen eftersom då driver motorn hjulet direkt vilket gör att energiförlusterna blir minimala och att ingen kedja och kuggkrans kräver underhåll.
  • I mitten under föraren - Bra placering viktmässigt sätt men kedja orsakar förluster och slitage som behöver underhållas. Vid denna placering är det svårare att stjäla elmotorn.
  • I Navet på det främre hjulet - Förekommer nästan aldrig eftersom det finns större risk för att elmopedan sladdar på ett farligt sätt. Det finns några få elmopeder som driver på både fram- och bakhjulet vilket är bra för acceleration eller när man kör i terrängen.

En vanlig om en av de bästa elmotorerna kommer från tyska Bosch. Vissa elmotorer kan även fungera som generator vilket gör att elmotor kan bromsa elcykeln och förvandla rörelseenergi till eletrisk energi som går tillbaka till elmopedens litiumbatteri.


Leverantörer av Elmopeder


Värt att veta om elmopeder

På dessa sidor kan du hitta att som är viktigt och värt att veta om elmopeder, skillnad på elcykel och elmoped samt vilka elmopeder som är bäst.



Meny - Elmopeder
Till förstasidan på www.elmopeder.seFörst på sidan om elmopederSist på sidan om elmoppar
Klass IKlass IIMopedbatterierNyheter