A--0A-EX - IL - U2-0

Kul om Elmoped

Roligt om elmopeder

Det finns massor med kul eller roligt att rapportera om elmotorcyklar och några bilder samt intressanta texter rörande elcykel och elmopeder kommer att presenteras här kontinuerligt. Förutom detta presenteras komiska citat från cykelhandlare eller elmopeder från de bästa MC-butikerna. Det är alltid bra att känna till en del om elmopeder samt veta var man kan hitta fakta eller nya modeller på elmoppar.

Lätt att räkna hem en elmoped

Lätt att räkna hem en elmoped Det är lätt att räkna hem en elmoped. Genom att köpa och använda en elmoppe till arbetet istället för en bil räcker det köra 4 km per arbetsdag för att det ska vara lönsamt med en elmoped även om du har kvar din bil.

H-EX - IL - U2-1

Elmoped Klass I

Elmoped Klass I Elmoped Klass I är den tyngre och snabbare av de två typerna av moped. Denna elmoped får ha en elmotoreffekt på mellan 1000 Watt upp till 4000 Watt.

Elmoped Klass II

Elmoped Klass II Elmoped Klass II är den lättare mopeden som bara behöver förarbevis. För elmoppe klass II gäller elmotoreffekter från 250 Watt till 1000 Watt.

Försäkra en elmoped

Försäkra en elmoped För elfordon som klassas som mopeder måste dessa ha trafikförsäkring. Om du inte har detta är böterna dryga och du kan bli skadeståndsskyldig.

Nytt med elmoped

Rolig om elmopeder Om du tror att du är modern genom att skaffa en elmoped är du fel ute. Det första patentet på elmoped eller elmotorcykel togs så tidigt som 1895 i USA. Du kan lösa om patent här.

H-EX - IL - U2-2

Billigt att köra elmoppe

Billigt att köra elmoppe Att ladda en elmoped kostar inte så mycket. Ett batteri på 5 kWh kostar cirka 5 kr att ladda upp. Med denna typ av batteri kan du köra 50-75 km vilket gör kilometerkostnaden bara bli 6-10 öre per km.

Snabbt med elmoped

Snabbt med elmoped På många sträckor är det snabbare att åka elmoped än bil. Detta eftersom det går snabbare att komma i väg med elmopeden, lättare att hitta parkeringsplats och att du kan köra på cykelvägar med mindre rödljus och trafik.

Tjäna pengar på en elmoppe

Rolig om elmoped Ett tips för att spara mycket pengar är att sälja bilen, köpa en elmoped och gå med i en eller två olika bilpooler. Om du inte har en bil slipper du verkstadsbesök, kostnad för parkeringsplats, besiktning och dyra försäkringar.

Mopeder förbjuds

Mopeder förbjuds I allt fler storstäder förbjuds mopeder och motorcyklar med tvåtaktsmotorer. Dessa ersätts av elmopeder i en rasande takt.

Billig service

Billig service En stor fördel med elmoppar är att de behöver knappt någon service. Det finns igen motor med rörliga delar, bromsarna slits mindre eftersom man kan motorbromsa och ingen växellåda ställer till besvär. Dessutom slipper man kuggkransar och kedja som både slits och kräver kontinuerligt underhåll.

Elmoped i 90km/h

H-EX - IL - U2-3

World's fastest superbike is electric

Tvåhjulsdriven elmoped


Leverantörer av Elmopeder


Värt att veta om elmopeder

På dessa sidor kan du hitta att som är viktigt och värt att veta om elmopeder, skillnad på elcykel och elmoped samt vilka elmopeder som är bäst.Meny - Elmopeder
Till förstasidan på www.elmopeder.seFörst på sidan om elmopederSist på sidan om elmoppar
Klass IKlass IIMopedbatterierNyheter